OTEMPODIZ

ERTZA

PAÍS BASC

Vosaltres teniu els rellotges. Nosaltres tenim el temps.

“OTEMPODIZ” (*ELTIEMPODICE) és un projecte d’intercanvi i creació artística bidireccional, que es vertebra a cavall entre Moçambic i Espanya, gràcies al suport de l’AECID, el programa de residències artístiques SORTUTAKOAK (Gipuzkoako Dantzagunea) i el festival ATLANTIKALDIA d’Errenteria (Guipúscoa).

Es diu que en occident el temps es compta, es mesura, es compra, es ven, es planifica, s’organitza; és un bé objectiu, independent a l’ésser humà, que utilitzem per a fer coses, però quasi sempre ens falta. En canvi, a Àfrica, el temps es viu, es té, es fa; és un bé subjectiu i inherent a l’ésser humà, que s’habita i quasi mai falta. El fet que nasquem en un lloc del món concret marca indefectiblement la noció que tenim del temps, i encara que res és inamovible, costa desprendre’ns d’aqueixa primera noció adquirida. El temps es pot viure de moltes maneres, fins i tot ser esclau d’ell; però el que no es pot negar, i això és vàlid per a qualsevol racó del món, és el poder que ens dona l’art, siga com siga el seu origen, gènere o condició, per a viure el temps en un present absolut.

Abans de cada representació es projectarà el documental Vosotros tenéis los relojes, nosotros tenemos el tiempo… Un documental que ens apropa a la realitat dels intèrprets d’Otempodiz i al procés de creació del que han estat protagonistes.

 

Idea original, direcció i coreografia: Asier Zabaleta.
Intèrprets: Fenias Nhumaio i Deissane Machava.
Música: varios.
Suport: Aecid, Sortutakoak (gipuzkoakodantzagunea), Atlantikaldia.
Producció: Ertza Sorkuntza Artistikoa S.L

 

LA COMPANYIA

ERTZA naix en 2004 sota la direcció del ballarí i coreògraf Asier Zabaleta (Ezkio, Guipúscoa 1.972), amb l’objectiu d’obrir un nou espai on poder crear lliurement a través de la interacció de diferents disciplines artístiques juntament amb la dansa contemporània.

Les obres d’ERTZA plantegen qüestions sobre les contradiccions humanes i socials. Conviden al públic, d’una forma lúdica i estètica a prendre una posició activa davant del que està veient, i a reflexionar entorn de temes de quotidiana actualitat.

Des de la seua creació, ERTZA ha presentat els seus treballs en països com: Xina, Filipines, Brasil, Perú, Costa Rica, El Salvador, Mèxic, Israel, Rússia, Moçambic, Corea, Hongria, Lituània, Luxemburg, Suïssa, Alemanya, França, Itàlia, Grècia, Polònia, Portugal i Espanya.

A més del seu treball en la producció d’espectacles, ERTZA realitza diversos projectes paral ·lels de formació i sensibilització.

25'

TP

-

DIJOUS 14 | 18:00h i 22:30h

Plaça Sant Pere