MIRAGE (A DAY OF CELEBRATION)

CIE DYPTIK

FRANÇA

Una connexió absoluta, vibrant i visceral que convertix el moviment en un projectil per a exposar la tortura i la injustícia.

El camp de refugiats de Balata (Cisjordània) inspira esta peça. Un univers cromàtic, de cançons, ritmes i emocions que beu de les cultures tradicionals i contemporànies populars de tot el món. Un espectacle immersiu i participatiu que creix fins a l’apoteosi final per a denunciar la tortura i la injustícia.

En el camp de refugiats de Balata, els xiquets ens van oferir el seu ball: el Dabke, una dansa tradicional enèrgica, rítmica i visceral, una onada d’eufòria, resiliència i resistència.

Amb Mirage, volem crear ponts, túnels, unir colors, cançons, ritmes, emocions que emanen de les cultures musicals tradicionals populars que hem trobat per tot el món. Fer que les contradiccions es comuniquen dins d’una mateixa música o una mateixa coreografia, volem sacsejar els codis de la intimitat i els de l’espectacle.

Com quan una cançó de bressol es convertix en una revolució, un cant fúnebre en una festa, una anomenada a la unió i a l’amor, una guerra absurda…

 

DIRECCIÓ ARTÍSTICA: Souhail Marchiche, Mehdi Meghari
COREOGRAFIA: Souhail Marchiche, Mehdi Meghari
INTÈRPRETS: Anabella Pirosanto, Alexandra Jezouin, Yohann Daher, Charly Bouges, Beatrice Mognol, Camilla Melani, Kohn Ming Xiong, Santiago Cordon Gras.
DISSENY DE SO: Patrick de Oliveira
ESCENOGRAFIA: Charles Boinot

 

LA COMPANYIA

Souhail Marchiche i Mehdi Meghari són els dos coreògrafs de hip-hop que dirigixen la Cie Dyptik, una companyia que es definix com impulsada per un esperit viu i una visió constantment qüestionada de la nostra societat. A través de les seues experiències volen qüestionar els límits d’una crisi, el punt de ruptura que expandix este poderós i desplaçat impuls creatiu.

El treball de Dyptik es basa en les trobades diàries, els intercanvis que es creen i els esdeveniments actuals que l’afecten, per a dissenyar moments de reflexió on el cos és el protagonista, la peça central d’esta introspecció. El fil conductor del procés creatiu de la companyia: un qüestionament de la posició de l’individu i del col·lectiu, a la llum dels esdeveniments actuals i les emocions que d’ells emanen.

50'

+12

-

DISSABTE 21 | 19:15h i 00:15h

CEIP Cervantes