MDR-MORT DE RIUE

LOS GALINDOS

CATALUNYA

MDR és una farsa per incomodar i divertir.

Melon, Mardi i Rossinyol s’enfronten a un atzucac inesperat. La seva naturalesa indòmita i maldestre i la necessitat d’existir els aboquen a una obra improbable, on exploren lliurement qualsevol barbaritat. Aquesta experiència hilarant i aterridora traspua una història d’amistat sincera i aspra, provocada per un sentiment de responsabilitat i de culpa. Un crim improbable, un judici dubtós i un càstig absurd. De manera paradoxal, potser arribaran a provocar el desig de morir de riure.

Aclaparats per un sentiment d’injustícia devastadora i un esfereidor desajust global, volem posar en qüestió l’arbitrarietat de la justicia des del pallasso, com a personatge de l’escena i habitant del circ. MDR és una vivència escènica, que ha demanat una transposició del fet qüotidià configurant un espectacle per contagiar optimisme i atiar l’esperit crític, on el riure, el plaer i la fantasia són el motor.

El circ, com art nòmada ens ha portat arreu de la geografia i alhora ens permet viatjar per diferents paratges emocionals entre la creació, l’aprenentatge i la transmissió. Hem desenvolupat un projecte artístic amb empremta pròpia, on l’ofici ens exigeix una recerca escènica compromesa.

Inspirats per la poètica i l’imaginari fantàstic del Circ, Los Galindos neix al 1991 d’una sinergia de recerca inquieta i de la creació col·lectiva. La companyia reb el Premi Nacional de Cultura 2016 als vint-i-cinc anys de trajectòria i, per MDR el 2021, el Premi de la Crítica a Millor espectacle de circ, el Premi Zirkólika Especial del Jurat i el Premio del Público al TAC de Valladolid.

Concepte i direcció: Bet Garrell i Marcel Escolano 

Creació i interpretació: Anicet Leone, Gabriel Agosti i Marcel Escolano 

Acompanyament artístic i regidoria: Bet Garrell 

Posada en escena: Stephane Filloc 

Ajuda a l’escriptura i concepte escenogràfic: Joël Fesel 

Complicitat conceptual: Johnny Torres 

Andròmina: Nartxi Azcazrgorta. 

Vídeo: Marc Soler 

Fotos: Klara Pedrol i Mireia Guilella

Producció: Caterina Fiol i Los Galindos 

Difusió: Daphné Malherbe 

Col·laboracions, ajuda i complicitats indiscutibles:

Santi Ruiz Albalate, Adrià Naranjo, Franxi Misserachs, Imma Vilar, Antigua i Barbuda, Adriano Marçal, Joan Cruixent, Txo Titelles, Borde Basse, Jordà Ferrer, Txell Janot.

Suport a la creació: Ajuntament de Cardedeu – Cardedeu Inspirant Cultura. 

Amb la complicitat de la Taula de Cultura i Joves de St. Esteve de Palautordera, la Cia. Baró d’Evel Cirk, Carnage Productions i el Konvent de Cal Rosal, així com les àrees de Cultura dels Ajuntaments de Sant Esteve de Palautordera i de Granollers. 

Amb el suport de l’ICEC – Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de l’Institut Ramon Llull. 

60'

+14

5€

DIVENDRES 16 | 23:45h
DISSABTE 17 | 20:30

Espai La Nau 2