INSTAL·LACIÓ: ACQUA ALTA – CRUZANDO EL ESPEJO

ADRIEN M & CLAIRE B

FRANÇA

Un univers oníric en moviment a través de la realitat augmentada.

Una dona, un home, una inundació. Instal·lació de deu llibres oberts en pàgines dobles amb elements pop-up. Mirant-les a través d’un dispositiu digital, cada il·lustració del llibre es transforma en un espai real on éssers en miniatura dansen en un món virtual immers en un imaginari d’aigua, només visible en realitat augmentada i des de múltiples perspectives. La coreografia ha sigut gravada usant un dispositiu de captura de moviment, i les imatges virtuals (vent, mar, pluja) donen vida a universos onírics. Una experiència total on s’entremesclen el teatre, la dansa, el còmic, la pel·lícula d’animació i el videojoc.

Fundada en 2011 per Claire Bardainne i Adrien Mondot, la companyia Adrien M & Claire B crea peces artístiques que es troben en la cruïlla entre les arts visuals i les arts escèniques.

Els seus espectacles i instal·lacions situen al cos en el cor de les imatges, i mesclen artesania i dispositius digitals amb el desenvolupament d’eines informàtiques fetes a mida.

Junts interroguen allò viu i el moviment en les seues múltiples ressonàncies amb la creació gràfica i la digital. D’allí sorgeix un llenguatge poètic visual que combina l’imaginari, el real i el virtual, i que és portador d’infinites perspectives d’exploració.

Concepte i direcció artística: Claire Bardainne y Adrien Mondot
Dibuixos i disseny de paper: Claire Bardainne
Creació informàtica: Adrien Mondot
Música original: Olivier Mellano
Coreografia i interpretació: Dimitri Hatton i Satchie Noro
Desenvolupament informàtic: Rémi Engel
Enginyeria de paper: Erie Slngelln
Guionista: Marietta Ren
Administració: Marek Vulton
Direcció Tècnica: Alexis Bergeron
Producció i difusió: Joanna Rieussec
Producció: Juli Allard-Schaefer, Margaux Fritsch, Delphine Teypaz
Mediació i producció: Johanna Guerrelro
Producció: Adrien M & Claire B
Producció i distribució a Espanya: Ana Sala IKEBANAH ARTS ESCÈNIQUES)

Aquest llibre va ser produït per la companyia Adrien M & Claire B i coproduït a França per LUX scéne Nationale de Valence, amb l’ajuda del fons de suport (SCAN) Auvergne-Rhóne-Alps. Va ser objecte d’una campanya de recaptació de fons en Kickstarter.

Ha rebut el Premi a l’Excel·lència en la divisió d’art de 2021 Japan Media Arts Festival i el Premi Individual (Individual Award) en la categoria Experiència Interactiva pel 2020 CITIC Press Lightening Selection. Ha sigut també seleccionat per a la seua presentació en el 2021 New Images Festival en Paris, en la secció XR.

15'

+6

-

DIVENDRES 16 I DISSABTE 17 | de 18 a 21h

Espai Joan Fuster